KUNDALINI

Viviane Lambrechts-Point

De Thaise massagetechniek is ontwikkeld door een arts.
Dokter Shivako, de persoonlijke geneesheer van koning Bimbirsa, heeft de basis van deze massage vorm 2500 jaar geleden ontwikkeld.

Deze uit Thailand afkomstige massage is altijd gegeven door families in de Lana streek in het Noorden van Thailand, welke van generatie op generatie mondeling werd doorgeven. Hierdoor is er weinig terug te vinden in geschreven vorm over TokSen.
De ene familie was gespecialiseerd in rugpijn en de andere in hoofdpijn, zo had iedere familie zijn eigen specialiteit. Nooit zijn er boeken over geschreven, steeds is het overgebracht van generatie naar generatie. De ITM school in het noorden van Thailand heeft deze massage nu op papier gezet en is de enige school die dit op dit moment geeft.
Tok = kloppen en Sen = energiebaan. Met behulp van twee stuks houten werkgerei, voor de beeldvorming te vergelijken met hamer en beitel, wordt de doorstroming in de energiebanen gestimuleerd en daardoor energiestagnaties verminderd of opgeheven. Naast het gebruik van het houten gereedschap worden de energiebanen gestimuleerd met duw- en stretchtechnieken.
Hoewel u het misschien niet zou verwachten, is een TokSen-behandeling wel degelijk ontspannend.
TokSen-massage wordt uitgevoerd over de, makkelijk zittende, kleding.

Waar is deze massage goed voor?

- Vermoeidheid (ook bij herstel na Burn-out)
- Vage pijnklachten
- Reumatische klachten
- Psychische en mentale stress
- Rugpijn
- Hoofdpijn
 

            

 

Thai Table Massage > Tok Sen massage